Välkommen

Kriterieauktionen 2015

Att köpa och äga travhäst är en verklig upplevelse! Dels får man under lång tid, under flera år, på nära håll följa utvecklingen av en tävlingsindivid både avseende träning och tävling. Dels får man lära känna en individ, en häst, som med sin personlighet kommer nudda vid ens hjärta och sist men inte minst får man känna tävlingsnerven vid sidan av tävlingsovalen när ens häst, som man följt varje steg av, påbörjar sin tävlingskarriär.

Förutom detta är det en härlig gemenskap att äga häst tillsammans med andra och det är jättetrevligt att besöka stallet där man lär känna tränare och skötare på ett väldigt personligt sätt eftersom de allra flesta är väldigt glada och sociala.

Som grädde på moset så vet man att man även har chansen att äga den där individen som har det lilla extra och som kan vara med och fightas i kullen i de stora unghästloppen och som äldre vara med och kämpa på V75 och drömmen finns förstås där att nå eliten i sverige, europa och världen!

Stall Lagerkrans har inte för Avsikt att köpa något på Kriterieauktionen men är det många som hör av sig och är intresserade så vi får ihop en grupp som vill köpa in en unghäst i Stall Lagerkrans regi/koncept så löser vi det. Skicka ett mail.

Besiktning av hästarna pågår långt efter att mörkret kommit.

 

 

 

Jag har min vana trogen gått igenom årets katalog och hittat ett antal spännande individer rent stammässigt. Genom att vara noggrann i selekteringen och i besiktningen av hästen på auktionen ökar man chansen att hitta en talangfull individ som håller för träning. Det ökar chansen till en framgångsrik karriär.

 

 

I år har jag markerat följande individer att besikta:

--- Torsdag ---

(8) Just Stunning (e. Muscle Hill), halvsyster med Heavy Sound. Snygg på bild dessutom.

(15) Miami Pellini (e. Yankee Glide), undan toppstoet Jullan och med Miss Pilaar som mormor. Bild och Video gav plusbetyg.

(47) Equinox Am (e. Scarlet Knight, Viking Kronos som morfar och franskt på (strakt) mödernet. Supersnygg på bild, men kanske är lite bred i bringan, besiktning får visa.

(58) Sverker Brodde (e. Jaded) med Revenue som morfar och starkt möderne i flera led. Kanske inget för mig då jag redan har en Revenue som kommer ge fina avkommor som morfar men för någon annan?

(67) Tyfon Brodde (e. Raja Mirchi) med Revenue som morfar och bra möderne i flera led. Snygg på bild, manken ger extrapoäng! Kanske inget för mig då jag redan har en Revenue som kommer ge fina avkommor som morfar men för någon annan?

(82) Ghost Keeper (e. Raja Mirchi) Starka hingstlinjer. Kanske lite tunn moderlinje men det lilla som finns har ju levererat bra.

(84) Odessa Celeber (e. Cantab Hall) Helsyster med Tamla Celeber. Bild och video ger ett OK intryck.

(113) M.T.More Cash (e. Ready Cash) på ett Varenne-sto i M.T.Evita som sprang in 1,3Mkr från stark moderstam. Denna får toppbetyg på stam från mig, ska bi kul och se hur den ser ut. På förhand en av mina favoriter i år.

(116) Fontaine Brodde (e. Maharajah) på Fancy Vacation måsre vi kolla på, lite lång generationsväxling på modersidan men det känns ändå som ett säkert kort om den ser bra ut.

(121) Chocoboy (e. Chocolatier) och Pine Chip-märren Florence Broline som har avkommor som levererat, nån bör bli en kanon, denna? lite lång generationsväxling på modersidan men det känns ändå som ett säkert kort om den ser bra ut.

 

Efter besikting på plats ute på Solvallas parkering på eftermiddagen av ovan hästar så blev min Topp-3:

82. Ghost Keeper. Jättefin, med fina linjer och bra storlek, fin uppsyn och utan anmärkning exteriört.

82. Ghost Keeper 

Köpare: Per Linderoth AB, 330.000kr

113. M.T.More Cash. Jättefin, med fina linjer och bra storlek, fin uppsyn och utan anmärkning exteriört.

113. M.T.More Cash

Köpare: Roger Walman, 510.000kr

121. Chocoboy. Riktigt fin, med fin överlinje och bra storlek. härlig uppsyn, pigg pch alert, minimala anmärkningar exteriört och en liten oansenlig veterinär anmärkning.

Köpare: Heikki Koskela, Nykvarn, 200.000kr

 

--- Fredag ---

(125) Word for Word (e. Express it) på ett Viking Kronos-sto som är syster med bl.a. Jaded. 1a avkomman. Videon gav ett kanonintryck!

(129) Wodeyar (Express it) på ett Viking Kronos-sto som är syster med Maharajah. 1a avakomman. Videon gav fint intryck, vill kolla lite extra på bakbenen som såg ut att vara ett litet frågetecken

(164) Västerbo Rainbow (e. Brioni) är ett kul inslag med en moderlinje som lämnat många och jämna individer. Videon gav ett intryck som höjde upp denna.

(166) Jaguar Zon (e. Up Front Larry) Stolinjen är Virana med prestationer i salla led där mamman var riktigt bra själv, och morfar är Alf Palema. Bild på hästen gav ett plusintryck. Tycker det låter som att det står "Hans-Owe Sundberg" i katalogen på den här?

(214) Dardanos (e. Scarlet Knight) på franskstammad mamma med resultat. 1a avkomman. Finns lite godbitar i moderstammen och på videon rör den sig på ett tilltalande sätt. Lite spännande faktiskt!

(227) Zolicia (e. Zola Boko) och med Revenue som morfar och Viking Kronos som mormors far låter ju spännande. Moderslinjen är bra, mamman är syster med Red Hot Dynamite bl.a. Kanske inget för mig då jag redan har en Revenue som kommer ge fina avkommor som morfar men för någon annan?

(273) Siona Leejs (e. Manofmanymissions) Moderslinjen är fin även om detta kanske inte är bästa sidolinjen. Värd att titta på.

(338) Veer (e. Express it) på en levererande moderslinje,  ska kollas då den såg fin och intelligent ut på videon. (Är dock lite skeptisk till det som Menhammar säljer på auktion då det känns som att det är dom "som blev över".

(388) Getting Busy (e. Pine Chip) på ett Muscle Yankee-sto med Ms Vic och Higher Love bakåt. Bra blod fär avel senare. Var mycket snygg på bild och höjdes upp i rank.

(428) Nikita Montoya (e. Love You) Helsyster med Hagentoy som var min favorit på förhand (och även efter besiktning) på auktionen 2012. Funkar i aveln sen också.

(451) Staro Louisville (e. Adrian Chip) och Emma Gee San, dvs. Pixis som mormor. Adrian Chip har väl svikit hittills som pappa trots att han lämnar snygga avkommor, men han måste ju kunna lämna nån kanon också, kanske denna?

(462) Valnes Ina (e. Royal Dream), riktigt bra stolinje, mamma och mormor har resultat. Express Ride som morfar (likställs med Super Arnie) och Pine Chip som mormors far är ju starka hingstar, känns spännande faktiskt! och funkar ju i aveln efteråt också.

 

Jag har några <B>-markeringar också men som stammässigt inte är lika heta som ovanstående men som ändå har något som fångat mitt intresse som jag kommer kika på. Och som vanligt lär det dyka upp någon individ som sticker ut ur mängden när man går omkring och kikar också som kommer bli intressant att besikta därefter. Utstrålning är A och O.