Travtränare Per Lennartsson

Per Lennartsson, travtränare på Solvalla med gård i Stjärnhov kommer vara ansvarig tränare för Laurentius Veloce.

Pers gård Jordanstorp Säteri ligger vackert beläget i en sagolik natur och är en av Europas mest kompletta träningsanläggningar för travhästar. Med en skogsslinga i kuperad terräng, rundbana, rakbana och backe. Anläggningen har allt som behövs för att forma en unghäst till elithäst vilket är målet med Pers unghästkoncept.

Det finns stora betesarealer där gräs, baljväxter och mineraler har såtts in för att få optimalt innehåll av näring. Detta har utförts i samråd med forskare och foderexpertis.

Under sommaren, innan inkörningen påbörjas, tillhandahåller gården ett högkvalitativt bete för 1-åriga hingstar och ston. Daglig tillsyn och hantering ingår.

Inkörning sker under september månad och sedan grundträning fram till årsskiftet.

Efter årsskiftet börjar de nyblivna 2- åringarna att tempojobbas på rundbanan, med sikte på premielopp under sommaren.

Det började bra för första 3-års kullen 2009, ca 20 hästar som tränats fram av Per på Jordanstorp Säteri. Dessa gjorde 110 starter, vann 23 segrar och sprang in drygt 2,4 mkr. Per har dom senaste åren tränat fram stjärnor som Rakas, Alvena Pele och Alvena Pampas.  I den senaste 3-årskullen 2011 så fick han fram topparna Mr Vida, Oregon Trail och New Royalty.

Mer info om Per Lennartsson och hans verksamhet hittar man på hans hemsida.

Travtränare Per Lennartsson