Rapporter Laurentius da Vici

Starkare

Hej! Jag fick ett kort sms från Sanna som är da Vici´s skötare:

"Allt går bra, han är fin i träningen och känns stark, starkare än förut. Allt väl / mvh. Sanna"

Han har nu varit i full träning i 2 månader och erfarenhetsmässigt behövs det en månad till innan han är tillbaka i form igen och man kan börja köra tempojobb / banjobb för att preparera det sista.

Sen vet jag inte hur Jörgen tänker om han ska starta "så fort det går", vilket kanske skulle kunna betyda januari, eller om man bygger upp honom riktigt ordentligt inför 4-årssäsongen och tänker debut i typ mars. Det får vi se helt enkelt.

I full träning igen

Laurentius da Vici är nu tillbaka i full träning igen efter att först ha simtränat under konvalecensen och börjat jogga lite lätt från början av september.

Och from. för två veckor sedan är han nu i full träning, tre månader efter operationen. Han har förstås tappat "alla" muskler och har nu en uppträningsperiod på några månader för att få upp kondition och styrka igen.

Sanna, skötaren, hälsar att han tränar på för fullt och att allt rullar på som det ska, så det är bara att ha tålamod och låta da Vici komma i riktig form igen.

Liten hage

From. igår så får Laurentius da Vici komma ut i en liten hage ett tag varje dag. Det blir skönt för honom att slippa vara inne i boxen hela dagarna, nu finns det mycket mer att stå och kika på.

Och lite hästar som man kan stå och snacka med (här, Strong Heartbeat som stod i hagen bredvid)

Och man tar förstås tillfället i akt att leka lite med mathinken efter att man ätit upp.

Vi hoppas läkningen går bra, och han fortsätter att simträna regelbundet några veckor till. Förhoppningen är att det ser så pass bra ut om en månad att han får börja jogga igång lite smått.

Kroppsligt tycker jag han ser helt okey ut, tappat lite muskler, kanske lagt på sig lite mage men ändå helt okey för att ha stått på box i 2 månader. Han ser också ut att vara vid gott mod, äter och dricker bra. Han mumsade också i sig mina morötter med glädje och tyckte att det var roligt att stå och "snacka" en stund.

 

15/6: Fisur

17/6: Opererad

21/7: Tillbaka till JW från konvalecent

26/7: Startade med simträning

1/9: Började jogga lite lätt

20/9: Började träna på riktigt (3 mån. efter op.)

 

Tillbaka hos JW

Förra veckan hälsade jag på da Vici hos Irene, där han stod som konvalecent.

Nu i onsdags kom Laurentius da Vici tillbaka till Westholms gård för att kollas upp av veterinär och förhoppningsvis få klartecken för simträning här framöver. Idag åkte jag upp till Westholm och hälsade på honom.

Han måste fortstt stå på box ett tag till, men han är vid gott mod och är pigg och glad. Jag hade med mig en coctail gjord av morötter och äpplen som han glatt mumsade i sig. Står gärna och tittar ut och gnäggar glatt på alla han ser och hör.

Laurentius da Vici

Jag tog inte ut honom men borstade honom lite inne i boxen, han ser fin och välmående ut även om det syns att han nu börjar tappa lite muskelvolym.

Troligen boxvila, men med förhoppningen att han får klartecken från veterinären att börja simträna, hela augusti ut till att börja med, men vi får helt enkelt bara följa utvecklingen och läkningen.

Skadad

För snart två veckor sedan skulle Laurentius da Vici gå ett sista förberedande jobb innan det var dags att anmäla till debut.

Efter jobbet var da Vici kraftigt halt och efter veterinärbesök och röntgen så visade det sig att han fått en spricka i skenbenet. Väldigt ovanligt, men är olyckan framme så.....

Han blev opererad på Mälarkliniken, 2 titanskruvar rätt in i skenbenet för att hålla ihop det medans det läker. Positivt var det att det iallafall inte var en kraftig/djup spricka.

Han står nu hos Inger som konvalescent. Han kommer få stå på box i 1 månad innan det är dags för en ny koll och röntgen för att se hur det läker. När det ser okey ut så kommer han få simträna medans det läker helt och hållet och han kan börja träna normalt igen.

Så jäkla fin

Banjobben har blivit inställda senaste tiden av olika anledningar (transportstrul, dåligt väder etc) så Laurentius da Vici har tränat på hemma på gården.

Jag har inte fått någon ny rapport utan det senaste jag hört är att han preppas för start i slutet av maj, och där är vi ju snart, så vi får se om vi hör något kring eventuell debut den närmaste tiden.

Jag var, som brukligt varannan helg, upp till Westholms gård igår lördag och pysslade om hästarna, tog in dom, gjorde de rena och fina (kladdigt i hagarna nu efter regnet de senaste dagarna). da Vici hade lera ända upp till öronen men han blev ren och fin till slut. William Ekbergs lillasyster hjälpte mig att hålla i honom så jag kunde ta ett par fina bilder på honom. Han är så jäkla fin, jag längtar SÅ efter att få se honom på tävlingsbanan.

Laurentius da Vici

Laurentius da Vici

Supersnygg

Åker ju med jämna mellanrum upp till gården och pysslar om hästarna och/eller ser dom träna. Idag fick da Vici lite ompyssling i stallet och fick goda (påsk)morötter. Pratade kort med Jörgen som berättade att veterinär kollat upp da Vici, att set såg bra ut och att da Vici kommer gå in och gå ett banjobb på torsdag.

Laurentius da Vici

 

Han ser ruggigt fin ut. Han ser precis ut som jag tänkte mig när jag besiktade och köpte honom på auktionen, riktigt fin exterört, han ser precis ut som jag vill att en travare ska se ut, och jag är så nöjd med den här.

Laurentius da Vici

 

Otroligt fin i kroppen, och en sån härlig personlighet och uppsyn. Alltid glad och positiv. Han är så skön när vi går förbi de andra hagarna (han bor i princip i hagen längst bort från stallet, så det här en hel del vi går förbi) så pumpar han upp sig, gnäggar lite, tar gärna några travsteg för att visa upp sig men är snäll.

Och har ni sett hur han rör sig? Baksteget är så häftigt, precis som jag hade hoppats och trott efter videon på autkionen och vad jag såg på besiktningen.

Länk till film från senaste banjobbet

 

 

Tränar starkt

Jag var idag upp till Team Westholm där David Grundman höll på att förbereda både Allegra och Laurentius da Vici för att gå ett intervallpass idag. 

De värmde upp några varv på rundbanan först och avslutade sedan med 6 intervaller i takrakan.

Ser stark och fin ut och har gjort allt rätt under hela uppträningsperioden. Jörgen kommer inom 1-2 veckor ta in han till banan för att köra ett banjobb och känna att han ligger rätt på det i träningen för att börja snegla mot debut.

Laurentius da Vici

Fler bilder finns i "Galleri da Vici"

Motiverad

Laurentius da Vici har tagit kvalloppet på rätt sätt och känns väldigt motiverad i träningen nu efter kvalet. Han har tränat på och gått blandat i backen och intervaller i takrakan, och går nu fulla 6 intervaller ihop med tävlingshästarna.

Enligt Jörgen, som ni kan se en filmad rapport ifrån på vårt Facebookkonto, så känns han fin och han ser med spänning fram emot i vår när det är dags för debut.

Han har fått en ny skötare, Sanna Gustavsson, sen ett par månader, men har samma hagkompis som tidigare i Minimums. Det funkar bra fortfarande, trots att de är hingstar då de gått ihop sen dag 1 hos Jörgen. da Vici är den lite tuffare av dom två men de är snälla mot varandra.

Kval, E 22/12

Laurentius da Vici genomförde sitt kvallopp under eftermiddagen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

Som 2-åring ska man springa i ett tempo snabbare än 1.28.

Laurentius da Vici som startade från spår 1 trampade iväg fint och lugnt och sedan så ställde Marcus in klockan på 1.22 och körde i detta jämna tempo hela vägen. Jag såg att da Vici tog i varje gång det kom upp någon utanpå honom som sprang fortare (det var ju bara da Vici som var 2 år). Han tog ett felsteg efter 400 meter men det skyllde Marcus på att banan var lite hård och att han var lite för tungt balanserad fram, men de räddade det på ett steg och sen tyckte Marcus att han kändes fin hela vägen. Som bäst såg det faktiskt ut över mål så han verkar ha tagit åt sig styrke- och konditionsträningen på ett bra sätt.

Nu blir det säkert lite julledigt och sen är det bara att träna på så får vi se hur han utvecklas de närmaste månaderna och om det blir aktuellt med debut framåt våren.

Här ser ni filmen: (Tyvärr fick man ju inte vara på plats och se honom så vi får hålla till godo med att titta på banans film)