Blogg

Till Start, Ro 22/2

Efter att ha genomfört ett kvallopp på fint sätt på Solvalla för drygt 2 veckor sedan så är det nu dags för comeback av Laurentius Valiant i sin nya regi Ida Riesterer.

Såld

Laurentius Valiant var inne på Gävle och gick ett snabbjobb 2/7 men fick tyvärr inte travet att flyta den här gången heller.

Tillsammans med tränaren kom vi då överens om att vi har gjort allt vi kan och att det är dags att "ge upp".

Hästen har därefter varit till salu och nya ägare blir hästens skötare Ida Riesterer som tillsammans med sin pojkvän Charlie Hedstad köper fina Valle.

De vet självklart hästens kapacitet och vill testa att få ordning på honom. Jättekul tycker vi som därmed kommer kunna hålla oss uppdaterade hur det går och kan fortsätta följa Valle. Lycka till nu Ida & Charlie!

Närmar sig start

Laurentius Valiant har skött sig fint efter kastrering och kommit igång fort och lätt efter det lilla uppehållet.

Jörgen tycker kastreringen gjort effekt och Valle känns fin i träningen. Hn gick ett snabbjobb hemma på gården i veckan och var stark men Jörgen tyckte det fattades lite i honom så han får träna på och finslipa det sista innnan det är dags för start.

Jag var upp till gården med lite lördagsgodis (morötter) och Valle stod längst bort i hagen när jag kom men såg att "morotsmannen" och kom direkt fram till staketet. Han är lugn och fin nu som valack och står gärna still och blir kliad och myser en stund.

Fler bilder finns i "Galleri Valiant"

Positivt

Laurentius Valiant kastrerades och behandlades i slutet på mars och fick en månad vila efter det och har sedan joggats lite lugnt en period men är nu igång och tränar igen.

Jag åkte upp till Jörgen och hälsade på hästarna och åkte med i Rochard och filmade lite grann när hästarna värmdes upp och en sväng i takrakan där Jörgen för tillfället har riktigt djup sand, styrketräning de luxe! Här körs de väldigt lugnt i den djupa sanden, det är nästan som att "pulsa" i sanden, riktigt jobbigt, jag gick en bit i sanden och det är oerhört krävande.

Jag själv tyckte att Valle travade mycket mjukare och smidigare än tidigare och Jörgen tyckte likadant, det är faktiskt skillnad! Kanske kulorna var i vägen!

Valle var riktigt stark och fin i jobbet och inte alls speciellt tagen så han verkar inte ha tappat så mycket på sitt lilla uppehåll. Jörgen är så nöjd så fortsätter det så här så kör han på så här några veckor och anmäler sen till start.

Jag filmade lite sekvenser från dagens träningspass, se nedan:

 

Närmar sig

Laurentius Valiant närmar sig årsdebut, han har varit inne till Romme och gått ett fint banjobb efter 18/1600m.

Jag var idag uppe och såg honom träna från nära håll i takrakan (åkte med i Rockard i lag med Allegra och Valiant) och filmade hur det såg ut:

 

 

Valle kommer gå ett till banjobb, förmodligen till veckan och känns allt bra även då så kommer Jörgen öppna prop-häftet!

Tränar på

Laurentius Valiant tränar på ordentligt så länge det är mjukt och fint underlag. Han känns fin i träning precis som vanligt.

När det blir hårt underlag så kommer han få ta det lite lugnare fram tills det går att banorna blir vårfina igen och det går att trycka på ordentligt i träningen och planen är förstås att komma ut till årsdebut tidig vår.

Jag var idag uppe och kikade när han tränade, han värmde upp på rundbanan och sen gick han 6 intervaller i Jörgens berömda "takraka", se film:

Efteråt fick han lite morötter samtidigt som han stod i solarium och blev varm och torr, kungligt!

Undersökt

Ja, Valle var ju inte till sin fördel i senaste loppet och därefter har han varit på Mälarkliniken och sprungit på bandet och blivit undersökt men man hittade inget större problem. Man behandlade småskavanker i några leder och fick ett par veckors vila på det och har därefter varit igång med träningen.

Laurentius Valiant

Jag var och besökte honom i hans hage hos Jörgen idag och han fick massa morötter att smaska på.

 

Jörgen körde honom i jobb igår och var väldigt nöjd med hur han kändes. Jörgen gick förbi honom i stallet för nån vecka sedan och hajade till och funderade vad det där var för häst för han har växt ordentligt och börjat grovna i ordentligt. Jörgen spekulerar att det också kombinerat kan ha varit lite växtvärk som gjorde att det såg ut som det gjorde på Solvalla.

Nu till veckan så är det återbesök hos Mälarkliniken så får vi se om det finns något kvar att behandla, eller om det ges klartecken för fortsatt träning.

Solvalla, 10/9

Det var ingen bra dag för Laurentius Valiant idag. Han fick inte travet att stämma överhuvudtaget. 

Oskar J´s kommenta efter värmningen var "Vilken fart det finns i honom, dock bryter han lite i kurvorna." Hörde jag rätt på atg live så avslutade Oskar J 13/400 meter i värmningen.

I loppet såg man redan från start att travet inte flöt på som det ska och ju längre loppet gick desto sämre blev det och 1000 meter kvar blev det galopp och ekipaget utgick. Oskar J hade ingen aning om vad som var galet, han var orytmisk rakt igenom.

Jörgen själv kollade igenom honom dagen efter utan att hitta något och det ser inte ut att finnas någon sjukdomsbild heller med blotta ögat.

Valle fick gå ett jobb på rakbanan igår fredag och han kändes klockren, det fanns ingen som kunde ha något att erinra på stilen i det jobbet. Mycket märkligt, men någonting är det förstås som är galet, så veterinären kommer få gå igenom honom grundligt och Jörgen kommer också begära ett boreliatest. Borelia kan ju bete sig lite lurigt... man blir öm i kroppen och det kan komma och gå lite fram och tillbaka och det kan också ömma på olika ställen vid olika tillfällen.

Jag var uppe idag och gav Valle lite stärkande morötter och fick en pratstund med Jörgen som berättade ovan samt även la till att det kan ju också vara så att Valle är inne i en växtperiod och har värk pga. av det (ofta tar ju kroppen chansen att växa när man tar det lugnt vilket Valle fick göra iom behandling och förkylningen)

Fortsättning följer.....

Till Start, S 10/9

Efter lite rundsmörjning efter uttagningesloppet till E3 där han galopperade och en kortare förkylningsperiod så har han gått några jobb och känns fin så nu är det dags för start igen. Det blir på Solvalla på tisdag 10/9 och det är tänkt som ett prepareringslopp då det en vecka senare är uttagning till Svenskt Travkriterium som har varit årets stora mål.

Inte helt optimala förutsättningar inför tisdagens lopp alltså, och meningen är att detta lopp ska flytta fram Valle i form till uttagningsloppet och skulle han lyckas ta sig till final då kunna vara i riktigt fin form.

Loppet på tisdag ingår i Kriteriserien, går äver 2140 auto och har 100.000kr i 1:a pris. Det är det klassiska Gay Noons lopp som förra året såg Campo Bahia som segrare och som därefter alltså gick ut och vann uttagningsloppet och sedan blev 2:a i Kriteriet. Det brukar krävas en 13-tid för att vinna loppet och på förhand ser det inte ut att vara Den klassen på loppet i år.

 

1. Heads Down (Mel St), Tidsrank: 14,8, inte varit märkvärdig så långt

2. Brake Cooling (Mel St), Tr: 13,9, märkbart förbättrad 2 senaste, snabb ut!

3. Global Annuity (Unt Pe), Tr: 14,0, verkar hygglig, plats?

4. Laurentius Valiant (Wes Jö), denna gång med OJA i sulkyn (JW avstängd)

5. United Broline (Båt Sv), Tr: 15,1, snabb ut

6. Bear A Perfection (Osc Ji), Tr: 15,0, inte imponerat

7. Solo Flight (Mel St), Tr: 14,5, hygglig men ingen stjärna

8. Secret Avenue (Dou Ju)a, Tr: 15,9, ute på djupt vatten

9. Taxi Out (Mel St), Tr: 15,2, jagar så fin peng som möjligt

10. Dominic Wibb (Kol Ad), Tr: 14,4+, 3e starten!, stor, långbent, talang

11. No Pressure (Goo Bj), Tr: 15,0, var 3a när Valle vann, plats igen?

 

Jag ser 2-3-10 som de värsta motståndarna till Valle i det här loppet. Jag ser inte att någon av dom är någon riktig stjärna. (10) Dominic Wibb är förstås inte synad helt och hållet än, den ser inte ut att vara den speediga sorten så Adrian lär nog sända framåt om det lugnar ner sig för att ta dödens.

Ledningen tar (2) Brake Cooling och Jorma brukar väl inte släppa och köra på chans så ofta? I övrigt är (5) United Broline också ganska snabb ut bakom bilen.

Hoppas Valle får en fin resa och går med full fart över mål, gärna topp-3, då skulle det kännas väldigt bra.

Jag är på tjänsteresa och kommer inte kunna närvara på Solvalla men försöker se loppet live på atg. Delägarlista finns så alla som vill kommer in i stallbacksentrén.

Joggar lite

Var uppe och hälsade på hästarna idag och Valle stod i sin hage och njöt. Han fick lite morötter och kärlek och sen sprang han och visade upp sig, jag fick en sån bra video på honom men råkade av misstag radera den.....

men några fina bilder fick jag iallafall.

Laurentius Valiant

Han var också väldigt nyfiken på Tarzan.

Valle & Tarzan

Han har småjoggat lite den här veckan och from nästa vecka blir det full fart på träningen igen och jag återkommer med info därefter. Trevlig helg!