Här kommer det löpande information om Tiny Pearl

Rapport

2015-09-01

Tiny Pearl har fått en skada och är tjock ovan och under höger framknä och veterinären, Chris, har nu kollat upp henne noggrannt efter att den första lite större svullnaden gått ned på henne och hon blivit haltfri.

Som Chris anade redan från början så är det karpaltunneln som spökar, han känsla var att det är relativt illa så han behövder gå in i knät och rensa upp och frigöra karpaltunneln. Den här typen av skada är relativt svår (i min värld kan man nog jämföra det med en gaffelbandsskada) att komma till rätta med, ofta återkommer problemen och det blir nya operationer men självklart finns det många hästar som blir bra efter ett sådant här ingrepp.

I samråd mellan tränare och ägargrupp så kom vi fram till att vi kommer avstå att göra något ingrepp på henne, konvalecenten är lång och då det finns en risk att det inte blir bra ändå så känns det långsökt att tro att vi ska kunna vara med i de stora årgångsloppen som 4-åring.

Då vi leasar henne från Menhammar så finns det ju en bakdörr öppen genom att helt enkelt lämna tillbaka henne till uppfödaren där vi då vet att hon kommer få ett bra liv även efter detta.

Stall Lagerkrans och Per Lennartsson kommer undersöka möjligheterna att byta henne mot en ny häst från Menhammar som vi kan ta ny sats med emot kommande unghästlopp. Om det blir någon född 2014 eller 2015, det får vi se efter diskussion med Menhammar och efter att vi isåfall besiktat ett eventuellt nytillskott.

Antal kommentarer: 1

2015-09-01 23:37:32 - Nybropelle

Tråkigt att ni blir tvungna att ge upp Tiny Pearl!(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)